De Belg verorbert vandaag evenveel kippen- als rundvlees. De consument prijst de kip als goedkoop en licht verteerbaar. De waaier aan bereidingsmogelijkheden is zeer gevarieerd. Kip is op vele lekkere manieren te bereiden en zoveel soorten spijs en drank passen er prima bij.

Bovendien heeft een kwaliteitskip ontegensprekelijk zijn plaats in een gezond voedingspatroon. Het wit vlees van een kip wordt vaak voorgeschreven bij diëten, omdat het weinig vet bevat.

Kip bevat veel eiwitten. Ontveld kippenvlees is mager in vergelijking met andere soorten vlees, en het bevat relatief weinig verzadigde vetzuren. Deze eigenschappen maken het tot een geschikte keuze voor gezondheid bewuste consumenten.

Wanneer het vlees gegeten wordt met het vel bevat het een hoger percentage vet, en zoals elk vlees, heeft het toegevoegd vet bij het bereiden veel invloed op de hoeveelheid vet die gegeten wordt.

  


Op zaterdag- en zondag middags bereiden we kip aan het spit, mits bestelling vooraf.

Kip is populair gevogelte: het wordt wereldwijd gegeten, het wit vlees valt bij iedereen in de smaak.